8. kolo hokejovej Tipsport extraligy

08.10.2012 Celý región

HK Nitra - HK Poprad 5:1 (3:0, 2:0, 0:1)
Góly: 1. König (Martin Segľa, M. Kováčik), 8. M. Kováčik (T. Chrenko), 18. Mašlonka (König, Kadura), 22. R. Tománek (Stümpel), 35. M. Kováčik (König, Martin Segľa) - 45. Kovačevič (Vandas, Koskinen)
Vylúčení: 6:6 na 2 min
presilovky: 1:1
oslabenia: 0:0
rozhodovali: Lokšík - J. Tvrdoň, Výleta
2574 divákov

Nitra: M. Valent - Trefný, König, Ordzovenský, Vosátko, M. Bača, Rais, Arvay - M. Kováčik, T. Chrenko, Martin Segľa - Jokila, Stümpel, R. Tománek - Mašlonka, Hamrák, Kadura - Kmeč, Bene, M. Pupák
Poprad: Nikkilä (22. Sidor) - J. Špelda, M. Šterbák, Kovačevič, D. Kramár, M. Kurali, Pentikäinen, Gáborčík - R. Tomas, Klouda, Sabolič - Vandas, D. Buc, S. Takáč - Macejka, Koskinen, P. Gapa - Matúš Paločko, B. Rapáč, Homa ´
 
Nitra 7. októbra (TASR) - Nitra mala raketový nástup do stretnutia, keď už v 25. sekunde po prihrávke od Segľu prestrelil všetko pred sebou od modrej čiary najlepšie strieľajúci obranca extraligy Peter König. V 8. minúte pridali domáci ďalší gól, Chrenko poslal puk voľnému Kováčikovi a ten pohotovo skóroval. Dve minúty pred prvou sirénou "corgoni" zvýšili už na 3:0, keď po strele obrancu Königa fínsky brankár v popradskej bráne puk neudržal a dôrazný Mašlonka poslal puk do siete.

V úvode druhej tretiny vyhral Stümpel buly pred vlastnou bránou, vzápätí prešiel s pukom celú ľadovú plochu a po jeho prihrávke zvýšil na 4:0 Tománek švihom medzi betóny Nikkiläu a toho následne vystriedal v bráne Popradu Sidor. Ďalšiemu gólu v bráne hostí však nezabrábil ani ten, keď v 35. minúte po strele Königa od modrej čiary nemal puk pod kontrolou čo využil Kováčik - 5:0.

V tretej časti zápasu sa strelecky presadili aj hostia, keď v 45. minúte využil presilovku strelou pod hornú žŕdku Slovinec v popradskom drese Sabahudin Kovačevič. Ani v ďalšom priebehu zápasu rýchle tempo neupadlo, no diváci už gól nevideli.

Hlasy trénerov:

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Mali sme výborný vstup, dali sme skoro gól, krátko na to druhý, prišlo poľavenie a menšia nervozita. Až tretí gól priniesol kľud a potom sa zápas iba dohrával."

Jozef Škrak, tréner Popradu: "Do stretnutia sme nastúpili malátne a nekoncentrovaní. Musím povedať, že sme mužstvo dvoch tvárí, inak hráme doma a inak vonku."

MsHK DOXXbet Žilina - Dukla Trenčín 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Góly: 14. Marosz (Biro), 47. Tybor (B. Mravík), 60. J. Gašparovič (Pardavý, Marosz)
Vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše Devečka 10 min nesp
presilovky: 0:1
oslabenia: 0:0
rozhodovali: J. Konc - Kalina, Smrek
1043 divákov

Žilina: M. Laco - D. Devečka, Rúfus, Dlouhý, Harant, Brcko, Sekáč, Leško, T. Staňo - Horanský, Troliga, T. Varga - T. Sýkora, Škoda, Lažo - Drevenák, Važan, R. Krajči - M. Kokavec, Valášek, HajnikTrenčín: Kristín - T. Bokroš, Biro, E. Bagin, Imrich, Habšuda, E. Bednár, Ďurkech, M. Nemčík - Pardavý, Marosz, J. Gašparovič - Tybor, Lelkeš, Sojčík - O. Mikula, Broska, Šišovský - Jakúbek, M. Adamec, B. Mravík
 
HC'05 Banská Bystrica - ŠHK 37 Piešťany 2:5 (2:1, 0:2, 0:2)
Góly: 5. Ján Sýkora (Lunter, Hudec), 16. Heizer (Bambúch, J. Predajniansky) - 6. Mertel (Stupka), 25. Tatar (Brňák, V. Urban), 35. J. Ručkay (H. Ručkay, Tatar), 56. S. Saliji (V. Nemec) 59. Tatar (R. Filip)
Vylúčení: 4:8 na 2 min
presilovky: 1:1
oslabenia: 0:0
rozhodovali: T. Orolin - R. Bednár, Gavalier
1540 divákov
 
Banská Bystrica: Dzubina - Richter, Michal Grman, J. Predajniansky, Bambúch, Ketner, Styk - Ján Sýkora, Hudec, Lunter - Jabrocký, Heizer, F. Nemček - Šimun, Češík, Hvila - Lamper, Petro, Marcinek, od 41. min Michal Hlinka
Piešťany: Tomek - Brňák, V. Urban, Drgoň, R. Filip, A. Kolník, Cuník, A. Hruška, Bučka - T. Melichárek, Mertel, Stupka - J. Ručkay, Tatar, H. Ručkay - Haring, Peško, Chylo - S. Saliji, V. Nemec, B. Jánoš 
 
HK 36 Skalica - HC Košice 3:6 (0:1, 0:2, 3:3)
Góly: 46. Trška (Kudrna, Bartánus), 48. J. Jurík (Kutálek), 60. Stieler (Klejna, Srnec) - 12. Marcel Haščák (Kuběna, Pašek), 25. Marcel Haščák (Martin Chovan), 32. Kolba (Michal Novák, R. Jenčík), 52. Marcel Haščák (P. Svitana), 59. Marcel Haščák (Michal Novák), 60. Marcel Haščák
Vylúčení: 4:4 a navyše Holovič (Skalica) 10 min za nešportové správaniepresilovky: 1:0
oslabenia: 0:0
rozhodovali: Kubuš - Kacej, Šefčík
1789 divákov
 
Skalica: Kotvan - Vyrúbalík, I. Jankovič, Gábriš, Barák, L. Kozák, Trška, Srnec, Jaborník - Kutálek, R. Školiak, Preisinger - T. Višňovský, Holovič, R. Konečný - M. Bartánus, A. Kudrna, M. Bakoš - J. Jurík, Stieler, Klejna
Košice: Hylák - Kolba, Martin Chovan, M. Macejko, Deyl, M. Takáč, Michal Novák, M. Gajdoš, Jokeľ - R. Jenčík, Marek Slovák, Spilar - Richard Huna, Róbert Huna, Patrik Svitana - Pašek, Kuběna, Marcel Haščák - Mlynarovič, E. Piatak, Gmitter 
 
Skalica 7. októbra (TASR) - Prvú šancu zápasu vo 4. minúte spálil Školiak, keď z dobrej pozície strelil len do Hyláka. O minútu neskôr brankára Košíc od modrej preveril Jaborník, skóre sa však nemenilo. V 6. minúte bol v dobrej pozícii faulovaný Preisinger, ale domáci v početnej výhode neuspeli, keď najväčšiu šancu spálil Konečný. Ani hostia nevyužili svoju presilovku pri vylúčení domáceho Juríka.

Následne sa k úniku odhodlal Haščák po ľavom krídle a zakončil ho vydarenou presnou strelou ponad Kotvanovo plece na 0:1. V 15. minúte vydarenú akciu skalického Kudrnovho útoku vyriešil brankár Hylák. Domáci v tomto zápase začali o poznanie rýchlejšie a bojovnejšie ako proti Žiline, chýbala im však dôraznosť v koncovke. Skórovať sa nepodarilo minútu pred klaksónom ani Bakošovi po peknon individuálnom prieniku, a tak hostia odchádzali do šatne s jednogólovým náskokom.

V úvode 2. tretiny Hylák chytil čistú tutovku Jankovičovi. Hostia hrali od 23. minúty presilovku, ale bola bez gólového efektu, hoci Svitana mal dobrú možnosť skórovať, jeho strela skončila v lapačke domáceho brankára. Hneď po skonční tejto presilovky zopakoval svoju akciu z 1. tretiny Haščák a vymietol roh Kotvanovej bránky na 0:2.

Hosťom sa očividne podarilo striasť únavu z dlhej cesty, prejavili väčšiu hernú istotu a zrýchlili svoje kombinácie. Kudrnov strelecký pokus v 29. minúte bol ojedinelý, skvele zakročil opäť Hylák. Hostia potrestali vylúčenie Juríka z presilovky, keď zblízka po ľade na 0:3 zvýšil Kolba. Domáci nevyužili možnosť streliť kontaktný gól pri vylúčení Kuběnu.

V poslednej päťminútovke domáci pridali, boli často pred Hylákom, ale o skorigovanie stavu ich pripravila prenáhlenosť a Hylákova istota. V 3. tretine sa domácim nedarilo v zápase privodiť zvrat. Až vylúčenie Svitanu v 45. minúte im vynieslo prvý gól, keď Kudrnovu prihrávku spoza brány premenil Trška. Juríkovi sa potom podarilo po chybe hostí v 48. minúte znížiť na 2:3.

Domáci mali aj ďalšie šance, ale skórovať sa podarilo hosťom, keď pri signalizovaní trestu pre domácich Kotvana prekonal svojím tretím gólom Haščák. Vylúčenie Holoviča za protesty hostia nevyužili. Rovnako domáci pochodili, keď bol vylúčený Kolba. V záverečných minútach hrali domáci power-play, ale hostia to využili Haščákom na 2:5. Potom v gólovo divokom závere znížil Stieler na 3:5 a konečný výsledok 3:6 poistil mimoriadne strelecky disponovaný Haščák. Hostia potvrdili svoju úlohu favorita a zaslúžene si zo Skalice odvážajú všetky body.

hlasy trénerov:

Peter Oremus, tréner Skalice: "Nachádzame sa v ťažkej situácii. Tretí prehraný zápas v rade, strieľame málo gólov, čo k tomu povedať? Jednoducho toto asi život prináša. My sa musíme z toho čo najskôr dostať nejakým dobrým zápasom, čiže víťazstvom vonku."

Pavol Zúbek, asistent trénera Košíc: "Do dnešného zápasu sme vstúpili veľmi aktívne, vytvárali sme si aj šance, čo sa podarilo pretaviť v druhej tretine až do trojgólového náskoku. Podarilo sa nám vtedy udržať enormný tlak Skalice, mali sme ešte brejky, no zachránil domáci brankár. Tretia tretina bola náročná. Vedeli sme, že sa Skalica ešte pokúsi niečo urobiť s výsledkom, čo sa jej aj podarilo, vrátila sa do zápasu, ale dnešné víťazstvo sme si nechceli nechať ujsť. Osobitne chcem vyzvdihnúť výkon Marcela Haščáka, ktorý vsietil päť gólov".
 
 
MHC Mountfield Martin - HKm Zvolen 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Góly: 2. Mikušovič (M. Hollý, R. Pukalovič) - 12. P. Zuzin (Brabenec, Podkonický), 26. Čanky (Síkela, M. Výborný), 56. Michal Chovan (L. Jurík, Škvaridlo)
Vylúčení: 5:8 na 2 min
presilovky: 0:1
oslabenia: 0:0
rozhodovali: Goga - Rovenský, V. Snášel
2450 divákov
 
Martin: Šúrek - A. Novotný, M. Danko, R. Pukalovič, Tupý, Zukal, Perniš, Slávik - T. Petruška, M. Beran, Murček - Markovič, M. Hollý, Mikušovič - M. Jonák, Fadrný, Vartovník - Hús, Dírer, Kentoš
Zvolen: Šimko - P. Hraško, Juraško, Ťavoda, Mucha, Pokovič, M. Výborný, Šiška - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Ľ. Zuzin, M. Jurík, Martin Ďaloga - Méry, Síkela, Čanky 
 
Martin 7. októbra (TASR) - Súboj tretieho s prvým začali lepšie hráči Mountfieldu. V útoku boli nebezpečnejší a už v 2. minúte sa ujali vedenia, keď Mikušovič umiestnenou strelou prekonal Šimka. Aj v ďalších minútach mali nečakane častejšie puk na hokejkách domáci a Markovič dvakrát ohrozil brankára hostí. Hostia úvod prečkali a mohli byť radi, že domáci sa presadili len raz.

Až po úvodnej 10-minútovke dal o sebe vedieť aj favorit. V 12. minúte už bolo vyrovnané, keď Zvolen zúžitkoval výhodu o jedného hráča a po strele Brabenca P. Zuzin zblízka dorazil za Šureka. V 13. minúte mieril domáci Petruška len do žŕďky.

V druhej časti mal prvú šancu v 21. minúte Brabenec, ale Šurek bol na mieste. Potom vyskúšal pozornosť Šimka Danko. V 26. minúte Čanky prekvapil domáceho brankára a strhol vedenie na stranu favorita. Domáci strelci Beran v 29. a Markovič v 31. minúte nepochodili proti Šimkovi. V 40. minúte tak isto dopadol úplne voľný Podkonický proti Šurekovi.

V tretej tretine hostia kontrolovali vývoj stretnutia. Mohli zvýšiť svoje vedenie už v úvode, ale strelu L. Juríka zneškodnil Šurek a Sikela v 47. minúte mieril mimo bránky. Zvolenu zaistil tri body definitívne v 56. minúte Chovan po ideálnom uvoľnení L. Juríkom. Víťazná séria Zvolena tak trvá aj po deviatom stretnutí tohto ročníka extraligy.

hlasy trénerov:

Róbert Pukalovič, tréner MHC: "Vedeli sme o sile súpera, ktorý má za sebou víťaznú šnúru. Pokúsili sme sa mu znepríjemniť život. Boli sme si vedomí, že len nesmierna bojovnosť všetkých hráčov nás môže priviesť k úspechu a zisku bodov. Paradoxne nám vyšiel veľmi dobre úvod stretnutia. Strelili sme rýchly prvý gól, ale trochu sme sa po ňom uspokojili. Škoda, že sme potom nevyužili presilovku 5:3. Kým súper mal väčší kľud na svojich hokejkách, my sme v zlomových momentoch spravili viac chýb a to rozhodlo."

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Vedeli sme, že súper po víťazstve v Košiciach sa bude chcieť vytiahnuť aj proti nám. V úvode išiel do vedenia. Nám trvalo dlhšie kým sme sa nakopli. Viazla nám kombinácia, slabšie sme sa v prvej a druhej tretine pohybovali. Napriek tomu sme sa strelecky presadili. Takticky sme to zvádli, kontrolovali sme hru, najmä v tretej tretine. V rozhodujúcich chvíľach sme pracovali ako tím, prejavil sa vtedy aj pokoj a technická vyspelosť našich hráčov."
 
KlubZVVpPpP B
1.Zvolen  9  
  8 
10  0 
  38:23  
  26
2.Nitra95112 45:3018
3.Košice95103 37:2717
4.Piešťany95013 33:2616
5.MHC Mountfield94113 22:2415
6.Skalica94005 29:3712
7.Poprad93105 32:2811
8.Ban. Bystrica93105 22:2811
9.Trenčín83005 25:289
10.Žilina82033 16:259
 
 

Vyberte región